Waterpolo

Waterpolo is een unieke en uitdagende teamsport, waarbij je zwemmen, balvaardigheid en tactiek combineert.
Bij onze gezellige en kleinschalige vereniging zijn verschillende teams actief bij de jeugd en de heren.  We spelen bij Vivax waterpolo met de FG (mini’s), de jeugd met bijna alle leeftijden en twee heren teams. Tot en met de DG spelen de teams gemengd.

Ben je in het bezit van je A en B diploma en wil je kijken of waterpolo iets voor jou is? Je bent van harte welkom om een paar keer mee te trainen en de sfeer te proeven.

Het thuisbad van Vivax is Poelmeer in Oegstgeest.  Hier spelen we onze thuiswedstrijden op de zaterdagmiddag en avond. Op deze dagen worden zowel wedstrijden van de jeugd, als van de heren gespeeld. Onze vereniging is hecht en onze trainers zijn zelf ook ervaren spelers. Samen met de begeleiders van de teams zorgen we voor een goede sfeer zowel langs het bad als in het clubhuis.

Activiteiten

Naast de wedstrijden bieden we ook nog andere activiteiten aan voor de leden. Zo starten we ieder jaar met een barbecue, organiseren we een Lente- en Kerstontbijt voor de jeugdteams en gaan we een keer per twee jaar op kamp. Tijdens de ouder-kind trainingen mogen ook de ouders een keer meetrainen en ervaren wat het is om waterpolo te spelen, een jaarlijkse Vivax traditie.

Teams

FG (mini’s)

Voor de allerjongsten die hun A&B diploma hebben gehaald is er minipolo. De kinderen in de FG maken spelenderwijs kennis met de regels van het waterpolo.

Jeugd

Tijdens de jeugdtrainingen werk je aan het verbeteren van balvaardigheid, watergevoel, zwemvaardigheid en verdedigings-/aanvalstechnieken. Zo krijg je de sport snel onder de knie.

Heren en dames

Bij Vivax spelen twee Heren teams in verschillende competities. Heren 1 speelt in de 4de klasse A en Heren 2 in de vijfde klasse A. Plezier in het waterpolo en gezelligheid staat voorop.