Gemeenteraadsverkiezingen 2022

 

Stelling 6: de gemeente investeert in een nieuw zwembad.

 

 

BVNL

Ja, het zwembad is een belangrijke voorziening, goed voor de inwoners. BVNL is echter voor een publiek/private of wellicht volledige private investering.

CDA Oegstgeest

Over een aantal jaar ligt de keuze voor om een nieuw zwembad te bouwen óf het huidige zwembad te slopen en geen nieuwe terug te bouwen. Het CDA vindt het van belang dat ons dorp een zwembad houdt als belangrijke voorziening voor Oegstgeest.

D66

Een goed zwembad is belangrijk voor een gemeenschap als Oegstgeest. De gemeente investeert in deze belangrijke voorziening.

Hart voor Oegstgeest

Zwembad Poelmeer moet worden behouden. Daar hebben onze inwoners in 2013 voor gepleit. Voordat de raad besluit, moeten inwoners in staat worden gesteld om inbreng te geven. Alle feiten, gevolgen en kosten moeten tijdig voor alle inwoners in beeld zijn.

Lokaal Oegstgeest

Zwembad Poelmeer voorziet in een grote behoefte. Lokaal Oegstgeest maakt zich hard voor een nieuw zwembad op dezelfde locatie.

Progressief Oegstgeest

Een zwembad op loopafstand in de eigen gemeente draagt bij aan een goede gezondheid voor jong en oud in Oegstgeest: makkelijk bereikbaar voor (school-) kinderen en ouderen, een vorm van sport en ontspanning die ook toegankelijk is voor mensen met een kleine beurs.

VVD

Oegstgeest verdient een eigen zwembad. Het huidige zwembad zal na 2025 vervangen moeten worden. Dat vergt een forse investering en dus een plan hoe de financiële consequenties opgevangen kunnen worden. Investeren in essentiële voorzieningen vinden wij van belang.

 


 

1 september 2021, start nieuwe zwemseizoen.

 


IN MEMORIAM: FRITS WELLING. 

Afgelopen week ontvingen wij het droevige bericht dat de heer Frits Welling, erelid van onze vereniging, op 70-jarige leeftijd is overleden. Hij was jarenlang een zeer toegewijde trainer/coach van Vivax. Wij wensen zijn nabestaanden, familie en vrienden sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur van Vivax.


Algemene Leden Vergadering. 

Op vrijdag 16 juli 2021, 20:00 uur ALV in onze clubruimte. Stukken liggen voorafgaand ter inzage. Komt allen !!! 


Update 19-05-2021

Afgelopen dagen heeft men besloten dat de zwembaden geheel open gaan. Dat betekend dat ook de waterpolo, trimzwemmers en de brevet zwemleden weer mogen zwemmen. Wel met de beperkingen van enkele maanden geleden.


 

Update 14-03-2021 Zwemles

Afgelopen week hebben we te horen gekregen dat we weer mogen opstarten met de zwemlessen.

Helaas mogen de overige keuzepakketten, Brevet, waterpolo, master/trimzwemmen niet van start.  Vanaf 17 en 20 maart beginnen de zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar voor diploma A, B, C, en zwemvaardigheden.

Er zullen geen keuzepakketten of Vivax Brevetten gegeven worden. 

Woensdag: De tijden en groepen voor de lessen op woensdagavond blijven hetzelfde, met uitzondering van de vervallen keuzepakketten en Brevet. Kinderen krijgen dus 45 minuten les in de zwemvaardigheden.

Zaterdag: Er betreft een wijziging van het tussenbad (ondiepe gedeelte van het grote diepe bad) en diploma C: Het tussenbad (onderdeel van A diploma) wat voorheen gegeven werd door Juf Els van 9:15 tot 10:00 zal nu gegeven worden door Juf Petra van 7:45 tot 8:30.

De overige A diploma kinderen komen later in de ochtend. 8:30-9:15 zijn de zwemvaardigheden 1, 2 en 3, geen keuzepakketten of Brevet. 9:15-10:00 zijn de A, B en C diploma’s. Diploma C, wat voorheen gegeven werd door Juf Petra om 8:30, zal nu gegeven worden door Juf Bernadette.

De lessen tussen 10:15 en 12:15 in het instructie bad (ondiepe bad) zullen ongewijzigd blijven.

Diplomazwemmen:

Diplomazwemmen van het ABC zal plaatsvinden op zaterdag 17 april om 15:00-16:00. Diplomazwemmen voor de zwemvaardigheden zal tijdens het lesuur (8:30-9:15) op zaterdag 17 april plaatsvinden.

Tzt zullen regelingen omtrent corona en het diplomazwemmen gecommuniceerd worden. 

Maatregelen Corona

Dezelfde maatregelen/looproutes als voor de lockdown zullen weer gelden.

Volg de instructies van het personeel van Vivax/Poelmeer goed op. Looproutes zullen duidelijk aangegeven worden.

Ouders mogen niet in de zwemzaal komen, ook niet bij de douches wachten.

Hier enkele aanwijzingen:

- Kinderen onder de 6 jaar mogen worden geholpen met uit-/aankleden. Let op: gemakkelijke kleding aan doen (onesie/badjas) en badkleding alvast onder kleding aan. Ouders mogen hun kinderen bij de douches wegbrengen/ophalen.

- Kinderen boven de 6 jaar worden geacht zelfstandig aan/uit te kleden en mogen gebracht/gehaald worden door ouders bij de in/uitgang van het zwembad.

- Kinderen van zwemvaardigheden worden geacht zelfstandig aan/uit te kleden, ouders mogen het pand niet betreden.

 

Schema Les- en trainingstijden VIVAX per 14 maart 2021

Zwemlessen op woensdag

18.00 - 18.45 uur A, B en C-diploma diepe bad en A in het instructiebad (ondiepe bad).

18.45 - 19.30 uur Zwemvaardigheid 1,2, en 3 in het diepe bad.

Zwemlessen op zaterdag

7.45 – 08.30 uur enkel tussenbad groep bij juf Petra.

08.30 - 09.15 uur zwemvaardigheid 1,2 en 3.

09.15 - 10.00 uur A, B en C diploma gehele diepe bad.

10.15 - 10.55 uur A-Combinatie groep Instructiebad (ondiepe bad).

10.55 - 11.35 uur A-Beenslag groep Instructiebad (ondiepe bad).

11.35 - 12.15 uur A-Speelgroep Instructiebad (ondiepe bad). 

 


Update 12-01-2021 

Hoe begrijpelijk het ook is, we vinden het ontzettend jammer dat de huidige lockdown met tenminste drie weken wordt verlengd. We kijken allemaal uit naar het moment dat we weer onze favoriete sport kunnen beoefenen. Hou vol en “stay safe” !!! We wachten geduldig op de volgende persconferentie.


Update 15-12-2020 

In de persconferentie van maandag 14 december is aangekondigd dat alle zwembaden per dinsdag 15 december sluiten voor ten minste 5 weken. Dit houdt in dat per vandaag, dinsdag 15 december, alle Vivax verenigingsactiviteiten worden uitgesteld tot minimaal 19 januari 2021. Er zijn dus vanaf dit moment geen trainingen, zwemlessen en wedstrijden. Ook het geplande afzwemmen voor de diploma's gaat helaas niet door.

We beseffen dat dat voor iedereen heel vervelend is. Op 12 januari is er weer een persconferentie dan pas weten we meer.

We houden jullie op de hoogte.


Update 18-11-20

Heel goed nieuws! 19 november, beginnen de trainingen voor Masters en waterpolo weer. We starten op donderdag 5 minuten later dan gebruikelijk, en gaan ook 5 minuten langer door. Ook beginnen zaterdag de zwemlessen weer. Alles wel met corona protocollen. (zoals we 2 weken geleden gestopt zijn)


Update 04-11-20

In de persconferentie van dinsdag 3 november is aangekondigd dat alle zwembaden per woensdag 4 november vanaf 22:00 sluiten voor de ten minste twee weken. Enige uitzondering zou zijn het leszwemmen voor kinderen t/m 12 jaar. Vandaag is na overleg tussen de Regering en de Nationale Raad Zwemveiligheid duidelijk geworden dat er ook geen uitzondering meer wordt gemaakt voor het leszwemmen t/m 12 jaar.

Dit houdt in dat per vandaag, woensdag 4 november, vanaf 22:00, alle Vivax verenigingsactiviteiten worden uitgesteld tot minimaal 18 november 2020. Er zijn dus vanaf dit moment geen trainingen, zwemlessen en wedstrijden. Na 18 november is de verwachting dat we de activiteiten weer kunnen oppakken zoals het in oktober was. We houden jullie op de hoogte.


 

 

Update Corona 14-10-20

Alle wedstrijden en competities minimaal vier weken stilgelegd door nieuwe overheidsmaatregelen. 

  • Zwemlessen wijzigen niet ( doorstroomlocatie )
  • Waterpolo onder de 18 jaar geen competitie wel trainen.
  • Waterpolo boven de 18 jaar geen competitie en niet trainen, wel zwemtraining mits 1,5 meter, maximaal 30 personen in wedstrijdbad.
  • Trim- Masterzwemmen toegestaan, mits 1,5 meter en maximaal 30 personen in wedstrijdbad.

 


Geen publiek / ouders langs de kant

Vanwege corona protocollen van o.a. de KNZB is publiek langs de kant van het zwembad niet toegestaan.

Dus niet tijdens zwemleswaterpolo wedstrijden en trainingen.


3 Oktober, geen zwemles en/of Masterzwemmen. Wel waterpolowedstrijden (zonder publiek). 


Start seizoen 2020-2021 is voor de zwemles op woensdag 2 september en de waterpolo/trimzwemmers op donderdag 3 september.


 

Vakantie !!! Iedereen een fijne vakantie gewenst.

 


We gaan weer starten! Maar wel met het corona maatregelen !!

 

Hier lees je het corona protocol van zwembad Poelmeer (Optisport) en de aanvulling van Vivax.

Lees het goed door en handel er naar, volg de aanwijzingen op van de corona toezichthouder. Alleen op deze manier kunnen we blijven zwemmen. De zwemles is reeds begonnen, waterpolo, masters en trimzwemmen beginnen maandag 25 mei a.s.

Veel zwemplezier !!

 


Corona update 13 mei 2020.

De regering heeft aangegeven dat de zwembaden voorzichtig en onder bepaalde voorwaarden weer open kunnen. Onze trainers die zich  bogen over de “droog trainingen” gaan zich nu voorbereiden op het starten van de zwemtrainingen.

Het bestuur van Vivax is in nauw overleg met het team van zwembad Poelmeer inzake het protocol voor het gebruik van zwembaden.

Dit protocol moet een veilig en verantwoord gebruik van zwembaden voor sporters en begeleiding waarborgen.

 

Zodra we meer weten wanneer en hoe we weer verantwoord kunnen gaan trainen, met inachtneming van het protocol, maken wij dat zo spoedig mogelijk bekend.


Ben Voskuil overleden.

Ons bereikte het droeve bericht dat lid Ben Voskuil, op 66 jarige leeftijd, op 20 april is overleden . Ben was een lid in ruste, speelde geen wedstrijden meer. Hij speelde voor het laatst in het heren 8 team. Begin de jaren 90 was Ben teammanager van het toenmalige heren 1 van Vivax. Ben was een markant lid van Vivax.

RIP Ben.


 

KNZB stopt alle lopende competities en gelast wedstrijden af

maandag 23 maart 2020

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de KNZB besloten alle competities en andere wedstrijden van het seizoen 2019/2020 te stoppen dan wel af te gelasten.


Kamp informatie.

Informatiebrief mini's en het EG1 team.

Informatiebrief DG en CJ1 teams.


 

Update donderdag 12 maart 2020

 

Per direct worden alle activiteiten van Vivax gestaakt!!

Derhalve vervallen alle trainingen, zwemlessen en competitie wedstrijden bij Vivax.

De KNZB heeft conform de vandaag bekendgemaakte richtlijnen van het kabinet en het RIVM besloten alle competities die door de zwembond worden georganiseerd in het gehele land stop te zetten tot en met 31 maart.
De KNZB adviseert daarnaast alle verenigingen om geen verenigingsactiviteiten te organiseren tot en met 31 maart. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die bij Vivax plaatsvinden.

KNZB info, volg deze link

 

Corona. (09-03-2020)

Vivax volgt de KNZB en het RIVM inzake het coronavirus.

In verband met het coronavirus heeft ook de KNZB vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van wedstrijden.

Op dit moment is er echter geen reden om wedstrijden af te gelasten. Ook in geval van individuele afwezigheid van spelers bij teams, gaan de wedstrijden door. De KNZB houdt de actuele situatie rond het coronavirus in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

- Was je handen regelmatig

- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

- Gebruik papieren zakdoekjes

Nu in Nederland besmettingen zijn vastgesteld, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen. We raden iedereen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en op te volgen, ook als het om wedstrijden of zwemsport gerelateerde bijeenkomsten gaat. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie.

Aanvullend advies KNZB

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne, adviseert de KNZB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij om elkaar nog steeds net zo hartelijk te ontvangen en een prettige wedstrijd toe te wensen, maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.


Nieuwe voorzitter Vivax

Sinds de ALV van 19 februari 2020 heeft Vivax een nieuwe voorzitter. Na 12 jaar heeft Ruurd van Dijk de voorzittershamer overgedragen aan Taco van der Schraaf. Dit in het kader van verjonging van het bestuur. Tevens wisselden diverse personen van plek binnen het bestuur en was een een flinke aanwas van nieuwe bestuursleden.


Vakantie 

De vakantie is (bijna) begonnen.

De trainingen beginnen weer vanaf zondag 1 september.

De zwemlessen beginnen weer vanaf woensdag 4 september.

Wij wensen jullie een hele fijne vakantie, tot ziens in september !!! 


 W-cursus

Jury leden

  • Elk lid boven de 16 moet verplicht zijn W-Cursus (jury lid) halen

  • Van elk competitie spelend jeugdlid of van een jeugdlid dat volgend seizoen competitie gaat spelen dient in ieder geval 1 ouder/verzorger verplicht zijn W-Cursus te halen.

De eerstvolgende W-cursus vindt plaats in ons clubhuis op:

Woensdag 6 maart 2019 om 20.00 uur

Woensdag 13 maart 2019 om 20.00 uur

Examen: woensdag 20 maart 2019 om 20.00 uur 

 


Trainen tijdens de feestdagen

De waterpolo en master trainingen gaan gewoon door tijdens de feestdagen, behalve op maandag 24 december, en maandag 31 december.

De zwemlessen vervallen op 26 en 29 december.

Fijne feestdagen !!! 

 


 

Vivax bij de tijd na onthulling nieuwe wedstrijdklok

‘Vet leuk dat de kinderen samen met de wethouder de nieuwe wedstrijdklok mochten onthullen’ aldus een jeugdlid  van Vivax.  Afgelopen donderdag tijdens de conditie- en krachttraining van de jonge waterpoloërs bracht wethouder Huizing een bezoek aan Poelmeer en onthulde onder luid gejuich van tientallen kinderen de nieuwe wedstrijdklok.

Na een kwart eeuw was de oude klok wel toe aan vervanging. De tijd stond al enkele maanden stil en dat pakte niet in elke wedstrijd gunstig uit. Een subsidie vanuit de gemeente Oegstgeest en een toelage vanuit Optisport brachten daar verandering in, waardoor wedstrijden nu de gebruikelijke tijd in beslag nemen. Met name de jeugd was erg enthousiast over de klok, die toch wel erg lijkt op de klok van ‘de spelers op tv’. Voor nieuwsgierigen: wedstrijden zijn vrij toegankelijk en staan vermeld op www.vivax-oegstgeest.nl (ook voor informatie over zwemlessen)  


3 oktober

Er zijn geen zwemlessen op 3 oktober!! iedereen veel plezier.


Nieuwe zwemkleding

Binnenkort willen we nieuwe badpakken en zwembroeken bestellen met daarop de naam van de vereniging. In het clubhuis komt een lijst te hangen waarop je kunt aangeven als je voor je kind een grotere maat  zwemkleding wilt bestellen. Eventueel kun je ook de huidige (oude) maat opgeven indien de zwemkleding door iemand anders kan worden overgenomen. De prijs voor een nieuwe zwembroek is 35 euro en voor een nieuw badpak is dat 60 euro. Bij overname zou dat de helft kunnen zijn. Zouden jullie in de komende 2 weken op de lijst willen aangeven welke nieuwe maat gewenst is, dan kunnen we daarna snel de bestelling plaatsen. Alvast bedankt voor de medewerking.

 


  Montage nieuw scorebord 

  

Vlak voordat het seizoen van start gaat is er eindelijk een nieuw scorebord gemonteerd. Op donderdag 27 september wordt deze feestelijk onthuld en officieel in gebruik genomen. 


 Vakantie 

Vivax zwemles viert vakantie van 15 juli t/m 15 september. Zwemlessen starten weer op woensdag 19 en zaterdag 22 september. (meer info, klik hier)

De Waterpoloërs en de Masters vieren vakantie in de maanden juli en augustus. De trainingen starten weer vanaf zondag 2 september.

 

Iedereen een hele fijne vakantie !!! 


54 geslaagden bij diplomazwemmen Vivax. 

Zaterdag  23 juni  mochten 54  kandidaten van Zwemvereniging Vivax op voor hun felbegeerde zwemdiploma. Onder toeziend oog van ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en andere familieleden, zwommen de kandidaten zo goed mogelijk om het diploma te verdienen.

Met trots kunnen we zeggen dat de kandidaten allemaal hebben laten zien dat zij hard geoefend hebben om aan de eisen van de verschillende diploma’s te voldoen. De inzet van de kandidaten en trainers heeft wederom tot een spetterend resultaat geleid. Zwem- en Polovereniging Vivax feliciteert de geslaagden met het behalen van het zwemdiploma. 

Diploma A: Veronique Gillet, Leonardo Graziani, Amelie Noya, Florian Renault, Melle Ruitenberg, Nynke Stokking, Jelte van der Meiden, Philip van der Beek, Enide Veldhuijzen en Noa Wanner.
Diploma B: Bryan Bavelaar, Markus Buijs, Biene Drent, Rozemijn Homminga, Isobel Mc Donald, Elise Nathalia, Bram Timmer, Sophie Verheij en Maxime Verweij.
Diploma C: Lotte-Sophie Boot, Wessel Heemskerk, Pepijn Hendriks, Eline Houx, Milan Juffermans, Joleine Ludwig en Yaas van der Hoeven.
Zwemvaardigheid 1:  Mathijs Bertram, Madelief Damhuis, Victoria Graziani, Errol Mc Donald, Matilda Ricci en Jan Tran.
Zwemvaardigheid 2: Diego van Veelen.
Plankspringen 1: Lars van Blitterswijk, Justus Breen, Lorenzo Crapsi, Madelief Damhuis, Josien Greefhorst, Iris Greefhorst,  Cas Julien, Errol Mc Donald, Feline van der Schraaf, Gwen van Duijn, Rosa van Konijnenburg en Diego van Veelen.
Plankspringen 2: Asne Wuijts
Plankspringen 3: Pablo van Veelen.
Snorkelen 1: Michael Baljet, Joey de Kok en Mies van Voorst.
Snorkelen 3: Danine Blufband, Tom Creyghton en Dirkje van der Lee.
 

Voor Zwem- en Polovereniging Vivax  was het de tweede keer dat de nieuwe exameneisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) voor het ABC diploma zijn gehanteerd. De nieuwe exameneisen zijn per 1 januari 2018 geïntroduceerd. Het jaar 2018 is een overgangsjaar wat betekent dat Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s gedurende 2018 gaan werken met deze nieuwe exameneisen. Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s voldoen aantoonbaar aan de kwaliteitseisen die de NRZ stelt en mogen de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C (Zwem-ABC) uitgeven. Zwem- en Polovereniging Vivax voldoet aan de kwaliteitseisen en is daarom in bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s.

Vivax bedankt alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat het weer een geslaagde ochtend was!


Vakantie Licentie Zwem-ABC behaald!!

Licentie Zwem-ABC toont kwaliteit Oegstgeester Vereniging Vivax aan. 

Zwem- en Polovereniging “Vivax”  heeft op 16 mei 2018 de felbegeerde licentie Zwem-ABC gehaald. Dit betekent dat de zwemvereniging voldoet aan de nieuwe hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan alle verenigingen en zwemscholen die opleiden voor het erkende Zwem-ABC. 

De NPZ/NRZ, de instantie die verantwoordelijk is voor het Zwem-ABC, heeft de licentie in het leven geroepen om de kwaliteit van zwemopleiders verder te verbeteren. Daarnaast helpt het ouders bij de keuze voor een goede zwemopleider. Verenigingen en zwemscholen met een licentie zijn door het logo immers eenvoudig herkenbaar en online vindbaar.

We zijn ongeveer een jaar bezig geweest met de voorbereiding van de licentie voor onze vereniging. Er kwamen vooral veel administratieve taken bij kijken, zoals het uitgebreider vastleggen van ons lesplan en de klachtenprocedure, en het opzetten van een ongevallenregistratie. Onze zwemmers hebben daar weinig van gemerkt. (gehele artikel, klik hier)

   

 


 

Zwemles: op 5 mei vervallen alle zwemlessen i.v.m. Bevrijdingsdag. 

 


Start cursus W-functionaris waterpolo.

Een W-functionaris zit tijdens de waterpolo wedstrijden achter de jurytafel. Daar worden het scorebord en de Digitaal Wedstrijd Formulier (tablet) bediend.

Zoals je weet draait een vereniging op haar vrijwilligers, zo ook zwem- en polovereniging Vivax. In het huishoudelijk reglement zijn  nadere bepalingen opgenomen over de verplichtingen van de leden. Dit houdt onder meer in dat er een beroep op u wordt gedaan tot het behalen van een "W-tje" en het vervolgens zitting te nemen achter de jurytafel op rouleer basis. Naast de verplichting wordt op deze manier het spel en de bijbehorende  spelregels beter inzichtelijk.

Wij vragen per volgend seizoen van ieder competitie spelend kind tenminste 1 ouder aan deze cursus mee te doen. Voor Heren 1 en Dames 1 leden geldt dat zij zelf aan de cursus dienen mee te doen.

Het behalen van het "W-tje" vergt 2 avonden, waarna examen volgt.

De volgende avonden wordt de cursus gegeven:

  • Maandag 16 april om 19.00 uur
  • maandag 23 april om 19.00 uur

 Locatie: clubhuis van Vivax. Examendatum volgt nog.

 

 


  Minipolo Vivax in de Oegstgeester Courant.


Zondag 11 maart was het zover...de ouder-kind training.

‘Superleuk om samen te werken en onze ouders in te maken’ vonden ze het. De jeugdleden van Vivax mochten afgelopen zondag in de ouder-kind training een poging doen hun ouders te verslaan in een bloedstollende waterpolo-wedstrijd. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werden ouders uitgenodigd samen met hun kind warming-up oefeningen in het bad te doen. Centraal hierbij stond het beweegplezier en de samenwerking tussen de verschillende jeugdteams. De grote opkomst van ouders en kinderen zorgde voor een gevuld bad, vrolijke kinderstemmen en een spannende waterpolowedstrijd. In de eerste helft werd duidelijk dat niet alle ouders even goed op de hoogte waren van de spelregels. De jeugd toonde zich hulpvaardig in het bijscholen van de ouders. In de eerste helft liepen ouders en kinderen gelijk op, met als resultaat een tussenstand van 1-1. In de tweede helft bleek het verschil in conditie en samenwerking zodanig groot dat de ouders weggespeeld werden door de jeugd. Het resultaat was dan ook een zeer tevreden en uitgelaten groep kinderen en een club ouders met groeiend ontzag voor de sportieve vaardigheden van hun kroost.


Woensdagavond 28 februari mochten 6 jeugdleden van Vivax DG1 en mini's oplopen met de spelers van AZC Moscow - FZ Eger (Hongarije) aan het begin van de LEN Champions League wedstrijd in Aquamarijn de Thermen te Alphen aan de Rijn.

 


Diplomazwemmen nieuwe stijl bij zwem- en polovereniging “Vivax”

Zwem- en polovereniging “Vivax”  heeft op  zaterdag 10 februari voor de eerste keer diplomazwemmen volgens nieuwe exameneisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid georganiseerd.

Vanuit het hoofddoel ‘zwemveiligheid’ wordt getoetst wat kinderen kunnen middels vaardigheidsproeven. Het gaat dan onder andere om ‘je onder water kunnen oriënteren’ en ‘je over een redelijke afstand in het water naar de kant kunnen verplaatsen en dit kunnen volhouden’. Er worden ook eisen gesteld aan de zwemtechniek.

Nationale Norm Zwemveiligheid

De Nationale Norm Zwemveiligheid staat gelijk aan het Zwemdiploma C. Het complete Zwem-ABC is een paspoort voor een leven lang zwemplezier. Met de Nationale Norm Zwemveiligheid/Zwemdiploma C heb je tijdens het diplomazwemmen laten zien dat je de vaardigheden goed uit kon voeren voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC.

 

De geslaagden voor het A diploma zijn:
Bryan Bavelaar, Feya Bos, Markus Buijs, Rozemijn Homminga, Mike Lubbe, Elise Nathalia, Bram Timmer, Wander van der Bent, Sophie Verhey, Maxime Verwey en Asha Vorisek

De geslaagden voor het B diploma zijn:
Lotte-Sophie Boot, Monica Dijkhuis, Wessel Heemskerk, Noortje Hoogendijk, Guus Horree, Eline Houx, Milan Juffermans, Veerle Koppelman, Lynn Korsman, Juliette Kramer, Mirte Liem, Joleine Ludwig, Ismail Mouaddine, Flint Sanders, Frank Star, Sammie van der Geest, Mats van Duijn, Asha Vorisek en Dave-Jan Wrutniak

De geslaagden voor het C diploma zijn:
StellaHeemskerk, Jitske Sneijders, Matilda Ricci, Jan Tran, Benthe van den Heuvel, Alex van der Klugt, Gwen van Duijn, Jasmijn van Tol, Rijk van Voorst  en Elin van Roon

Tevens is er op zaterdag 10 februari afgezwommen voor de zwemvaardigheid diploma en de diverse keuze onderdelen.

De geslaagden voor het diploma Zwemvaardigheid 1 zijn:
Brik Beugelsdijk, Tom Creyghton, Joey de Kok, Guus Drent, Nick Nathalia, Diego van Veelen, Pablo van Veelen en Tom Wieringa

Geslaagd voor het diploma Zwemvaardigheid 2:
Enrico Maria Avella

Geslaagd voor het diploma Balvaardigheid:
Enrico Maria Avella

Geslaagd voor het diploma Snorkelen:
Danine Blufband en Tobian Los

Op zaterdag 3 februari hebben de volgende kinderen afgezwommen van het diploma Survival:

Michael Baljet, Matthijs Bertram, Rosa Konijnenburg, Lisa Tolsma en Mies van der Voort

Voor het brevet zwemmen is geslaagd Nathan Houkes.


Voor meer informatie over deze diploma’s kunt u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor het opgeven van uw kind en informatie over de wachtlijst kunt u contact opnemen met Corinne Kraan via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


 

 Oegstgeester courant (22 jan. 2018)


Rody Wormgoor overleden.

Zondag 7 januari bereikte ons het trieste bericht dat Rody Wormgoor ten gevolge van een noodlottig ongeval op 21-jarige leeftijd is overleden.
Rody was enthousiast oud-lid en vrijwilliger bij Vivax. Zijn overlijden heeft ons diep geraakt.
Wij wensen Ruud en de familie heel veel sterkte met van dit ongelooflijk zware verlies.
Rust zacht Rody. 


Nieuwjaars-borrel.

Alle leden en vrijwilligers van Vivax zijn welkom op de Nieuwjaarsborrel.

Vrijdag 5 januari 2018 vanaf 19.30 uur in onze clubruimte.

Daar toosten we op het nieuwe jaar.


Kerstontbijt groot succes.

Dankzij de sponsor (Albert Heijn) en onze vrijwilligers is het Kerst-ontbijt een groot succes geworden. De jeugd van Vivax heeft genoten.


Vervallen trainingen rond de feestdagen. 

25 december: eerste Kerstdag (maandag)

31 december: oudjaarsdag.  (zondag) 

1 jan 2018: Nieuwjaarsdag.  (maandag) 


Website Vivax gehackt.

Cybercriminelen hebben ook de oude site van Vivax gehackt. Onze webmasters zijn dus druk bezig met het vernieuwen en opnieuw inrichten van onze site. Mocht je ideeën hebben of dingen missen, mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.